Skip to content

Ilmakiväärirata

Uusi ilmakiväärirata avattiin 9.3.2022

Reserviläisjärjestöjen ja Lavian Metsästysseura ry:n yhdessä rakentama uusi ilmakiväärirata avattiin keskiviikkona 9.3.2022 klo 18:00 uudessa osoitteessa Keskustantie 4, LAVIA.

Ilmakiväärirata sijaitsee Lavian vanhalla keskuskoululla entisessä Lavian kirjaston tilassa. Tilaan pääsee rakennuksen eteläpäädyssä olevasta ovesta, joka avautuu pysäköintipaikalle entisen kunnantalon puolella.

Ilmakivääriammunta on harrastus, joka on helppo aloittaa ja edullinen harrastaa. Laji sopii myös nuorisolle. Lajissa käytetyt ilma-aseet eivät tarvitse aselupaa ja näiden ilma-aseiden luoteja on yleisesti saatavilla. Ilmakivääriammunta tarjoaa hyvän mahdollisuuden ylläpitää ampumataitoa talvikauden aikana, kun seuran tarjoama ulkorata ei ole käytettävissä. Reserviläisyhdistykset ja metsästysseura mahdollistavat ilmakivääriammunnan tarjoamalla ampujien käyttöön ilmakivääreitä ampumarataillan yhteydessä.

Ilmakiväärin lisäksi ampumaradalla voi ampua ilmapistoolilla.

Lisätietoja antaa Lavian Seudun Reserviläiset ry:n puheenjohtaja Asko Knuutila, matkapuhelin +358 40 507 4484.

Ampumarataillat antavat hyvän mahdollisuuden opetella turvallisuusasiat ja turvallinen ammunta yhdessä kouluttajien kanssa. Valvoja voi keskeyttää ammunnan, mikäli hän näkee siihen tarvetta tai turvallisuus vaarantuu.

10 metrin ilmakivääri on virallinen kilpailulaji, joten ilmakivääriammuntaa voi harrastaa myös kilpailumielessä. Tästä kilpailulajista löytyy lisätietoa esimerkiksi Suomen Ampumaurheiluliitto ry:n sivustolta kohdasta 10m ilmakivääri.